Mix or Ditch Challenge - Are you in? -
maart 22, 2015

Hi allemaal!

Vandaag vertel ik jullie alles over een nieuwe challenge die ik ga doen! Ik kwam op dit idee toen ik een tijdje geleden een outfit bedacht met items die ik al heel lang niet had gedragen. Het leek me wel een leuk idee om daar een projectje mee te doen. In deze challenge, daag ik mezelf uit om items die ik lang niet meer gedragen heb, in outfits te verwerken.

Ik denk dat iedereen wel items in haar kledingkast heeft hangen die je al heel lang niet meer gedragen hebt. Van sommige weet je waarschijnlijk niet eens meer dat je ze hebt! Dus wellicht willen jullie ook wel meedoen met deze challenge? Ik noem het de Mix or Ditch Challenge, oftewel mix het item in een outfit of doe het weg! Ik ga de challenge in ieder geval doen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mij in de challenge te volgen en eventueel om zelf mee te doen!

Mix or Ditch Challenge - fashion blogger wardrobe/closet challenge

Mix or Ditch Challenge: De Regels

 1. Zoek je kledingkast uit en stop alles wat je al te lang niet meer gedragen hebt in een doos, of op een andere herkenbare vaste plaats. Ik noem het te lang, als ik een item in het laatste seizoen waar het geschikt voor was, niet gedragen heb. Een trui die ik bijvoorbeeld de afgelopen herfst en winter niet heb gedragen, gaat in de doos. En als het om een zomerse crop top gaat, bedenk ik me of ik die de vorige zomer heb gedragen. En zo niet, gaat hij ook in de doos. Uiteraard hoef je items voor speciale gelegenheden, zoals galajurken, hier niet bij mee te tellen. Als je in deze stap al items tegenkomt waarvan je weet dat je ze niet meer gaat dragen, kan je die gelijk al wegdoen. Je kan ze bijvoorbeeld weggeven aan een goed doel of er een vriendin blij mee maken!
 2. Stel om de dag een outfit samen met minstens één item uit de doos. Of, als je erover gaat bloggen, om de outfit post. Ik post bijvoorbeeld twee outfits per week, dus in minstens één van die outfits moeten dan items uit de long time no wear doos verwerkt zijn. Je mag op de andere dagen natuurlijk wel ook items uit de doos gebruiken. De om de dag regel is meer om het ook leuk te houden op dagen dat je niet zoveel inspiratie hebt ;-)
 3. Als er items zijn waarmee je gewoon géén outfits kan bedenken, dan is het tijd om die weg te doen! Ditchen dus!Je kan ze weggeven aan vrienden, een goed doel of kringloopwinkel, of je kan ze verkopen op internet! Items die buiten het huidige seizoen vallen, hoef je natuurlijk niet mee te rekenen. Je zou in een volgend seizoen de challenge ook nog een keer kunnen doen!
 4. Geef jezelf een bepaalde tijdspanne. Houd hierbij in je achterhoofd hoeveel items je hebt.
 5. Have fun!

Ik heb nog geen tijd gehad om mijn kast uit te zoeken. Dat ga ik dus aankomende week doen. Wanneer ik mijn eerste Mix or Ditch outfit plaats, zal ik ook even een foto laten zien van mijn doos met items en aangeven hoeveel tijd ik denk nodig te hebben.

En ik hoop dat jullie ook mee willen doen! Voel je ook zeker vrij om de challenge over te nemen op je eigen blog of Instagram! Dat zou ik alleen maar leuk vinden! Wel zou ik het dan natuurlijk heel fijn vinden als je er een linkje naar mijn blog bij zet ;-) En als je nog niet overtuigd bent, zijn hier wat redenen om mee te doen met de challenge!

Waarom meedoen?

 1. Je kan shoppen in je eigen kledingkast! Shoppen, maar geen geld uitgeven = superleuk!
 2. Je herontdekt prachtige items waarvan je vergeten was dat je ze had!
 3. Je kan lekker creatief doen!
 4. Je gaat waarschijnlijk combinaties uitproberen die helemaal nieuw voor je zijn. Misschien ontdek je wel een nieuwe favoriete combi!

Dus, ga jij mij volgen tijdens deze challenge? En doe je zelf ook mee? Zo ja, dan vind ik het superleuk om jou ook te volgen! Als je er foto’s over plaatst op bijvoorbeeld Instagram dan kan je #mixorditch gebruiken of mij (@RetroSonja) erin taggen. Het lijkt me superleuk om jullie outfits te zien! En als er animo voor is, kunnen we wellicht aan het einde een kledingruil organiseren! Daar kunnen we dan alle kleding gaan ruilen die we zelf niet meer kunnen combineren! Lijkt dat jullie wat? Ik ben benieuwd!

Love,

Sonja

Retro Sonja | Vintage Fashion Blog

P.S. Wellicht bestaan er al vergelijkbare challenges. Ik kon ze in ieder geval niet vinden. Ik heb het dus wel zelf bedacht, maar ik kan me voorstellen dat iemand me ooit voor is geweest.

19 comments on “Mix or Ditch Challenge – Doen jullie mee?”
  Notice: Undefined variable: i in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 14

  22/03/15

  Oh dit is leuk! Ik wil wel meedoen, veel twijfelitems in mn kast.

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  22/03/15

  Jee, leuk dat je mee wil doen! :D

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  22/03/15

  Wat een super toffe challange :D ik ga zeker meedoen, mijn kast is zo overvol dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal heb. En bovendien vind ik het moeilijk om dingen weg te doen. Maar dit helpt denk ik wel :) En ik ben ook benieuwd naar jou items~

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  22/03/15

  Leuk om te horen dat je het leuk vindt! En leuk ook dat je meedoet! Ik ga mijn items laten zien in de volgende post hierover! :-)

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29

  Selina

  23/03/15

  I’m one of those few people who wears absolutely everything in their wardrobe all the time but it’s an interesting challenge nonetheless and I will take the opportunity to mix and match combinations I wouldn’t usually

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  23/03/15

  Wat een toffe challenge! Ik weet nog niet of ik mee ga doen, want opzich draag ik wel veel uit m’n kast haha, yay!
  X Emma

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  23/03/15

  heel erg leuk vind ik dit eigenlijk! misschien moet ik dat inderdaad maar eens gaan doen!

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  24/03/15

  Goed idee, maar ik heb ook wel dat ik een item 1 jaar niet draag om het vervolgens heel veel te gaan dragen en daarna weer heel lang niet. Maar ik ruim wel af en toe mijn kledingkast op, dan kijk ik gewoon of ik iets echt foeilelijk vind zijn geworden.

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  06/04/15

  […] then I realized it was maybe even more perfect for Easter! Also, I thought it was time to start my Mix or Ditch challenge and create my first outfit with a long-time-no-wear item. I found this white top with button print […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  09/04/15

  […] pink floral print top in my closet and I thought it would be perfect for my second outfit for the Mix or Ditch Challenge. I knew I had it in my closet, because it’s in one of my most prominent piles of tops. I […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  16/04/15

  […] I sorted out my closet for the Mix or Ditch Challenge, I found this striped cardigan and this skater skirt. I figured they would be great to match! I […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  01/05/15

  […] chance to shoot my outfits in front of them, while I can! Anyway, this is my fourth outfit for the Mix or Ditch challenge. In this challenge, I either have to wear all my ‘long time no wear’ items in an outfit […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  01/05/15

  Wat een gaaf idee. Ik kwam op de mix or ditch challenge via je blogpost van vandaag in de bloesem setting. Super idee. Maar… wordt de kast ook echt wat leger?

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  31/05/15

  Dankjewel Erik! Mijn kast is al een heel stuk leger, omdat ik bij het uitzoeken gelijk al wat items heb weggedaan waarvan ik wist dat ik ze niet meer ging dragen. Voor de rest is het natuurlijk afwachten welke items ik wel en niet nog ga kunnen combineren in een outfit! Op zich was dit ook niet per sé bedoeld om mijn kast leger te maken, want zo vol is hij eigenlijk niet. Meer als uitdaging om mijn lang niet gedragen items weer eens te combineren! :-)

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  08/05/15

  […] bag with it again. So, it’s great to mix it up with different bags for a change, during the Mix or Ditch Challenge! There will be tons of other Mix or Ditch outfits with different bags, because when I sorted out my […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  01/06/15

  […] to fit them into my style. And I was also wearing flats! Anyway, this outfit is also part of the Mix or Ditch challenge. I didn’t wear the sheer blouse for pretty long. It has an oversized fit, which I always find […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  11/06/15

  […] extra color to a grey day! I hadn’t worn these pants for over a year, so this look is also a Mix or Ditch outfit! The peplum top is from my Mix or Ditch box as […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  29/07/15

  […] ditch’ challenge that’s popular around the blogosphere at the moment. A blog post by Retro Sonja brought it to my attention and while I am one of the rare percent that wears all of my wardrobe […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29


  03/08/15

  […] felt like wearing as little clothes as possible, haha! I remember that I was browsing through my Mix or Ditch box that day, and I found these green high waisted shorts and this vintage polka dots top, and I […]

  Notice: Undefined variable: args in /customers/2/9/1/sonjavogel.com/httpd.www/blog/wp-content/themes/retrosonjablog/comments.php on line 29

LEAVE A COMMENT